mandag 26. september 2016

Brukeropplæring og fine lettlestbøker.


Hverdagen er på plass igjen og høsten er fin til så mangt, blant annet til å forberede bokprat.
Nå som vi er rundt i klassene vil vi gjerne presentere bøker og inspirere til leselyst.

Bøker vi ofte har med oss er bøkene i Skumringserien. En serie med lettlestbøker som er gode bøker med korte og intense fortellinger. Her er det mye handling og det skjer masse.
For de elevene som ønsker et høyt tempo i handlingen med tøffe karakterer i hovedrollene, er bøkene fine.  Det er god skrift og mye luft på sidene, korte setninger og ikke vanskelige
historier.

I helga fikk jeg lest "kom hjem" av Mari Lindbäck og "Ditt røde hår, Unn" av Ellisiv Lindkvist

                                                   
Fine, lettleste bøker som gir leseren lyst til å lese mer....
I "Kom hjem" møter vi Lisbeth som er 15 år og har sluttet på skolen etter at moren reiste til Thailand. Lisbeth må klare seg selv, og i stedet for å gå på skolen, jobber hun for en mann som kalles for "svensken", og må ta oppdrag som narkokureèr.
Forsiden av boka viser en katt. Lisbeth er veldig glad i katten. Når den plutselig blir borte er det som om den eneste virkelige vennen hennes blir borte..
I boka får vi etter hvert vite mer om Lisbeth sin oppvekst og ting som har gått skeis. Det eneste hun lengter etter er å bli sett og elsket for den hun er, men hun oppfører seg ofte manipulerende og kynisk mot andre...
En litt vond og samtidig øm fortelling, med en troverdig fortellerstemme. Lett å lese, med luft på sidene og et god språk.

I "ditt røde hår, Unn" møter vi de 2 jentene Unn og Pia. Unn er den utadvendte og sprudlende, mens Pia er mer usikker på seg selv. Det begynner som et spennende vennskap og Pia forelsker seg etter hvert i Unn. Boka beskriver godt vennskapet mellom jentene, som kanskje blir til noe mer. Fortellingen har korte episoder, og historien flyter fint og gir leseren lyst til å få vite hvordan det går.
    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar