onsdag 26. oktober 2016

Ungdomsbokgildet 2016

Superbibliotekarene har vært på tur! Vi har vært i Drammen, på Ungdomsbokgildet. Dette er en dag som arrangeres av Buskerud fylkesbibliotek, der vi blir presentert for intet mindre en 30 ulike ungdomsbøker! En riktig fin dag, med litteratur for ungdom på agendaen. Midt i blinken for oss som jobber i skolebibliotek! I tillegg fikk vi møte en svensk forfatter; Sara Lövestam, som har skrevet boka "Som Ild":


Boka handler om Anna og Louise, som møtes på ei ferje på vei til ei øy i den svenske skjærgården. Anna skal til  Paradis, hun har vært på øya hver sommer siden hun var liten, med faren sin. For Louise er det et bare en båttur til et sted som er kjedeligere enn alt! I sommer og sol og skjærgårdsidyll møtes de to jentene igjen, og til tross for ulikhetene mellom dem, blir de litt etter litt,  gjensidig betatt av hverandre. 

Dette er en morsom roman om sommerens ferieparadis,  arbeiderklasse og middelklasse, og ikke minst om det å være 16 år og forelske seg i noen helt annen enn det man har tenkt! Les den!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar