torsdag 24. oktober 2013

Ut på tur!

Anne med bøker fra Outland
Superbibliotekarene har vært på farten, denne gangen til Clarion Hotel Gardermoen og Mikromarc Brukermøte 2013. Her møttes bibliotekarer og andre som bruker biblioteksystemet Mikromarc for å høre foredrag og få med seg oppdateringer av systemet. Vi var på foredrag om kildekritikk, e-bøker, tegnseserier, leseglede, lovlig bruk av materiale fra Internett - i det hele et veldig variert program. Et høydepunkt var Thomas Hylland Eriksen som snakket om konkurransens paradokser, og mannen var både dyktig og morsom!
Vi var og hørte på en presentasjon av Outland, som er norges ledende forhandler innen rollespill, brettspill, tegnserier, science fiction og fantasy. Her fikk vi mange gode tips som kommer godt med. Tegneserier er populært hos både unge og voksne og kan være en måte å få motvillige lesere til å lese mer på. Neste år ønsker vi å ha et mye større utvalg av tegneserier på biblioteket, og noen brettspill kommer det nok også!
Jeg fikk også med meg Kristina Alexanderson som er leder for "Internet i skolan" og hennes foredrag om kildekritikk og kritisk tenkning. Hun snakket om hvordan vi skal få elevene til å tenke selvstendig og være bevisste på hva de finner. Elevene må lære å håndtere kilder og forstå kanalen for kildene, f.eks Facebook. Dette er jo viktig problemstilling i dagens skole og noe Superbibliotekarene ønsker å jobbe med.
Da gleder vi oss allerede til neste års Brukermøte som kanskje bli arrangert i Gøteborg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar