onsdag 16. oktober 2013

Ny krim fra Faldbakken

Jeg har lest kriminalromanene til Knut Faldbakken siden han startet å skrive om Jonfinn Valmann, årets bok "Turisten" er den åttende i rekka.

Jonfinn Valmann er politietterforsker ved Hamar politikammer. Siden begynnelsen i 2004, har jeg som leser  blitt godt kjent med Jonfinn, både på jobb og privat. Handlingen i bøkene har for det meste vært lagt til Hamar, og det har vært morsomt at Jonfinn Valmann etterforsker mord i gater jeg vet hvor er...

Derfor var jeg veldig spent på den nyeste boka om Jonfinn Valmann, "Turisten". I denne boka har Faldbakken nemlig flyttet handlingen til Spania, nærmere bestemt ferieparadiset Marbella. Jonfinn Valmann får en telefon, som gjør at han i all hast må ta første fly til Spania. En person som engang sto han nær, har vært involvert i en alvorlig ulykke, og ligger hardt skadet på sykehus. Personen er Jonfinns egen mor, som han ikke har sett siden hun forlot Jonfinn og faren da han var barn.

Politimannen i Jonfinn vil gjerne vite mer om omstendighetene rundt morens ulykke, men hverken moren, legene eller politiet er særlig villige til å informere. Da Jonfinn begynner å trekke i trådene sjøl, skjønner han fort at moren må ha vært innblandet i noe som ikke tåler dagens lys. Og som privatperson, uten politiets nettverk i ryggen, får han merke hvordan det er å legge seg ut med Marbellas underverden...

Jeg synes Faldbakken har skrevet en ny, god krim om Jonfinn Valmann. Boka byr på god underholdning, med høy spenningsfaktor! Anbefales sterkt!!

Boka kan du låne på biblioteket! Du trenger ikke og ha lest de sju første bøkene, for å ha glede av denne. Men hvis du har lyst til å lese de sju andre, kan du jo låne med deg dem også!


DAGENS REKLAME:
Knut Faldbakken snakker om boka si på Løten Bibliotek tirsdag 5. november kl. 19.00.
Gratis inngang og kaffeservering!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar