tirsdag 16. oktober 2012

Virvlende blader, regntunge dager og film...


Høstferien ble til avslappende dager spekket med husarbeid i heimen og store filmopplevelser i en salig blanding.
En av mine julgaver i fjor var DVD pakka med første sesong av Game of Thrones. En fin gave til en bibliotekarmor som liker fantasysjangeren og som prøver å holde seg oppdatert på hva ungdom liker.
Jeg har sittet fjetret for å følge edelmodige  Eddard Stark og hans kamp mot korrupsjon, ondskap, intrigemakeri , mord og maktspill i denne fantasiverden av middelalderen i De syv kongeriker. Bøken har vi på biblioteket, både på norsk og orginalspråket. Og vi ser at dette er populært. Den frodige fantasysjangeren er absolutt på vei opp igjen...

Mellom klesvask, støvtørking  og plukking av epler fikk jeg også sett den fantastiske filmen Barnepiken. Barnepiken utspiller seg i 60 -tallets Mississippi og er fortellingen  om 3 ekstraordinære kvinner som danner et usannsynlig vennskap gjennom et hemmelig skriveprosjekt som bryter samfunnsmesige regler som setter dem alle i fare. Det oppstår et bemerkelsesmesig  kvinnelig fellesskap som gir dem mot til å sprenge grenser. Dette er en dypt rørende film, tårene triller og vi ser en tidløs og universell historie om evnen til å skape forandring. Anbefales!
Biblioteket har boka på norsk og engelsk og selvfølgelig så har vi også filmen. Løp til biblioteket og få med deg denne filmen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar