torsdag 25. oktober 2012

Mens vi venter...

Som tidligere nevnt på Superbibliotekarenes blogg, så er 2MKA og 2MKB trekt ut til å være juryklasse til Ungdommens kritikerpris 2013! Tilsammen 8 bøker er nominert, og klassen skal  finne ut hvilken bok de liker best, og deretter sammen med de andre juryklassene bestemme hvem som skal få prisen!

Dette er et leseprosjekt Superbibliotekarene gleder seg til å være med på!

Denne uka fikk vi sammen med lærer Johannne gleden av å være med på "Lærarseminar" - et slags kick-off for denne prisen. Her fikk vi høre erfaringer fra andre lærere og bibliotekarer som har vært med før, og vi fikk også en sniktitt på de første fire bøkene som er nominert!

Nominasjonene er imidlertid hemmelige fram til 5. november, derfor må vi vente med å omtale bøkene på denne bloggen! Men vi har mye spennende i vente, det kan jeg love!

Mens vi venter kan vi jo anbefale forrige års vinner, Stig Sæterbakken vant i 2012 med boka "Gjennom natten". Her er juryens begrunnelse, hentet fra hjemmesida til Ungdommens Kritikerpris:

"Vinneren av Ungdommens kritikerpris i år er en bok som skildrer alt fra den bunnløse sorgen og den store forelskelsen, til de minste detaljer, med stor presisjon. Boken tar en med storm, og forfatteren har valgt hvert ord med omhu; det virker som at de er håndplukket og perfekt plassert. Dette gjør alle avsnitt i boken vakre, ikke bare sammen, men også enkeltvis.
Boken åpner sterkt, og griper leseren med en gang. Forfatteren greier å holde fast i leseren ved at boken bygger seg mer og mer opp før den ender i en hårreisende, gripende, tragisk og samtidig vakker avslutning. Boken er både realistisk og til tider uvirkelig. Men nettopp dette uvirkelige fenget elevene og juryen, ettersom vi kjenner oss igjen i en uvirkelig verden."
Boka (og andre bøker av samme forfatter) finner du selvfølgelig på biblioteket!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar