mandag 19. oktober 2015

Hverdagen på biblioteket

Biblioteket har en egen dynamikk og et pulserende  liv. Noe av det morsomste og mest givende ved jobben er å sitte i skranken og ta i mot elever og lærere som kommer for å spørre om noe eller fortelle deg noe, og som man har fine samtaler og diskusjoner med.
De siste dagene har vært strålende, så mye flotte folk og så mange fine og spennende samtaler!

Jeg har diskutert dokumentarfilmens fremtid, lett etter ulike kortfilmer, vært med på å diskutere hvordan et bokomslag  kan formes i trykk og fotofaget, funnet frem bøker om budhismen, snakket  om lettleste bøker på engelsk, diskutert fordypningsemne med VG3 elever, og jobbet for å finne riktig bok til riktig leser, og til slutt en veldig interessant samtale om Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons vidunderlige reise. 
Midt oppe i det hele prøver jeg å hjelpe en kollega som har fått beskjed om at hun har vunnet en iPhone! Kan det være riktig,eller er det noe lureri  her...hvem vet...
I neste øyeblikk er vi på fagforumsmøte for skolebibliotekarer og får skryt for å ha gjennomført studiet Skolebibliotekets rolle for elevenes læringsarbeid. Et studie som viser vei for skolebiblioteket inn i den digitale læringsarenaen.
Herlige sammensatte og allsidige dager som speiler innholdet i jobben vår , og viser hvor fin hverdagen kan være på biblioteket, og hvilket flott yrke vi har!

Et fint kort vi fikk av elever for noen år siden og som varmer et bibliotekarhjerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar