fredag 21. mars 2014

Bibliotekdagene i Hedmark 2014

Superbibliotekarene har deltatt på Bibliotekdagene på Fylkeshuset. Konferansen blir arrangert av Fylkesbiblioteket i Hedmark hvert år, og varer i to dager. I år var det naturlig nok fokus på Alf Prøysen, siden det er 100 år siden han ble født. Førsteamanuensis Anne Skaret fra Høgskolen i Hedmark hadde et spennende foredrag om "Historien om historien om Teskjekjerringa".

Levi Henriksen på Bibliotekdagene
Forfatter Levi Henriksen fra Kongsvinger fortalte om sin vei til forfatterskapet - fra å være en gutt som var glad i å fortelle historier til han debuterte som 38-åring. Veien var lang med mange refusjoner, men han ga aldri opp. Henriksen vokste opp i en arbeiderfamilie som var aktive i Pinsebevegelsen og dette er med på å prege hans forfatterskap.

På dag to fikk vi foredrag om åpne fagdatabaser og formidling av disse i biblioteket. Et annet interessant tema som ble belyst var Open Access - all forskning støttet av det offentlige bør være åpent tilgjengelig.

Et overraskende innslag fikk vi med "Kortreiste lesetips". Dette er 7 bibliotek nord i Hedmark som samarbeider om bokanbefalinger gjennom prosjektet "Vinterles". Flott å se at bøker kan presenteres på kreative måter og Superbibliotekarene fikk nyttige tips.


Superbibliotekarene er meget godt fornøyd med Bibliotekdagene 2014 og vi gleder oss allerede til neste år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar