mandag 15. april 2013

KATAKOMBENS HEMMELIGHET

 INTENS SPENNINGSROMAN FOR UNGDOM

Rett før påske kom Tom Egelands siste spenningsroman ut, denne gang for ungdom.Jeg har fortalt om den til mange av dere i krimuka og vil også  gjerne anbefale den for dem som leser bloggen vår.
Mye av handlingen foregår i en katakombe i Roma.En katakombe er en underjordisk gang, og dem er det mange av i Roma. Katakombene ble brukt som gravsted. De fleste gravplassene stammer fra den første kristne tiden for omkring 1900 år siden, og der fikk kristne og jøder lov å bygge gravplasser.

Hovedpersonen i boka er Rober 14. I begynnelsen av boka møter vi ham på en arkeologisk utgraving sammen med moren sin som var arkelog. Robert hadde vært med henne på jobb hver sommerferie så lenge han kunne huske. Det passet ham perfekt. Han elsket arkeologi.

Spenningen i boka er på plass helt fra begynnelsen. I Borgund fant han et skrin i en vikinggrav som inneholdt et ufattelig vakkert smykke, og funnet ble sett på som en arkelogisk sensajon.

Robert får også være med moren til en uoppdaget katakombe i Roma.Her får Robert øye på et ukjent symbol som var hogget inn i steinveggen, men symbolet virker så kjent!

En dag tar Robert seg inn alene i katakomben for å ta et bilde av det ukjente symbolet for finne ut hva slags symbol han hadde sett der inne. Her viser det seg at han ikke er alene.......Han opplever overnaturlige  og skumle ting før katakomben raser sammen over ham.

Vel hjemme i Norge prøver han å finne ut av om det er en sammenheng mellom funnene i Roma og Borgund. Robert kommer på sporet, men det finnes også flere som ønsker å finne ut av det samme som Robert. Og de skyr ingen midler for å finne ut av hemmeligheten. Roberts liv settes i fare!!

En usedvanlig god bok for dem liker et intenst og høyt spenningsnivå gjennom en hel bok.                                               


                                                                                                 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar