tirsdag 29. januar 2013

Hva skjer'a?

Januar er januar... Noen ganger føler man seg som en skikkelig superbibliotekar, andre ganger ikke...

Kulda satte seg grundig i denne måneden, men nå ser det lysere ut, bokstavelig talt. I løpet av en arbeidsdag er det lurt å kaste et blikk ut av vinduet og myse litt mot sola.

Superbibliotekarenes hverdager i januar er allsidige...
Vår student fra HiOA gjennomfører nå i disse dager en spørreundersøkelse i VG1 og VG3 klasser om skolebiblioteket. Undersøkelsen legger grunnlaget for studentens bacheloroppgave og kan gi oss viktig informasjon om bibliotekets virksomhet. Vi er spente...

Et didaktikkstudie er på gang for skolebibliotekarer i Hedmark, Oppland, Buskerud og Akershus. Midt i blinken for oss som skal være med å forme biblioteket som pedagogisk verktøy.

Elevene som deltar i Ungdommen kritikerpris nærmer seg nå etterhvert en "deadline". Diskusjongrupper er i gang og elevene må komme fram til sin "favorittbok". Superbibliotekarene er med som sparringspartnere og vi gleder oss over spennende boksamtaler sammen med elevene.

Skolen har denne uka også besøk av lærere fra Sverige og Danmark gjennom et nordisk mormålsprosjekt. Elevene får en annerledes og interessant undervisningstime, og vi som er bibliotekarer kan også henge oss på en time eller to, og høre på en forelesning om Strindberg,eller kanskje dansk krim? Mulighetene er mange...

I dette øyeblikk laver snøen ned igjen, og jeg lukker øynene. Jeg tenker på påsken og tur til Brasil...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar