onsdag 21. september 2011

NY BOK OM JARLE KLEPP!


"Dette er mine gamle dager" er den femte og foreløpig siste boka (?) om Jarle Klepp.

Gjennom fire bøker :


Kompani Orheim,

Mannen som elsket Yngve,

Charlotte Isabel Hansen og Pixley Mapongo

der vi har fulgt Jarle fra barndom, gjennom ungdomstid til voksen alder, en sårbar gutts oppvekst med en alkoholisert far som mishandler moren. Og ekteskapet ender også med skilsmisse. Jarle tar så sterk avstand fra faren at han bytter navn fra Orheim til Klepp. Til tross for mye motgang har Jarle mye oppdrift. Vi blir godt kjent med Jarle gjennom oppvekst i Stavanger og som lovende hovedfagsstudent i Bergen. Bøkene byr på overraskelser. Først som 24-åring får Jarle vite at han er far til Charlotte Isabel Hansen,som er blitt nesten sju år. Drøy kost for en student som strever med å bli voksen selv!

I Tore Renbergs siste bok om Jarle Klepp "Dette er mine gamle dager" møter vi ham igjen som 38-årig lærer og året er 2010. Han er blitt voksen, lykkelig gift og er far til tre barn og har funnet feste og ro i tilværelsen. Men et spesielt møte vekker fortiden dramatisk til live. Jarle må på nytt bli kjent med sitt eget liv.Jeg anbefaler denne boka.


Til tross for dystre temaer er det mye humor i bøkene om Jarle Klepp og "Mannen som elsket Yngve" og "Charlotte Isabel Hansen" er filmet. Vi har DVD ene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar