onsdag 19. januar 2011

Dansk krim

Jeg er veldig glad i å lese krim. Og det er alltid spennende når man begynner med et nytt forfatterbekjentskap, om det i det hele tatt er en forfatter det er verdt å bli kjent med!

Jussi Adler Olsen er en dansk krimforfatter. Og han er utvilsomt verdt å bli kjent med! Bøkene hans har alt det jeg vil god krim skal ha: En politihelt litt på sida av det lovlige, og en handling som til tider er neglebitende spennende!

Politimannen Carl Mørch har havnet i unåde etter et oppdrag som gikk skeis, og har fått nytt kontor i kjelleren. Der er han leder for Avdeling Q, politiets avdeling for uløste saker. Sammen med sin assistent, den mystiske Hafez el-Assad, får han stadig gamle saker å bryne seg på.

"Kvinnen i buret" er den første boka om Carl Mørch og avdeling Q. En politiker forsvinner sporløst, og etterforskningen resulterer ikke i noen løsning. Etter flere år havner saken på Carl Mørch sitt skrivebord, og avdeling Q gyver løs på den nærmest umulige oppgaven: Hva skjedde med Mette Lyngaard? Etterforskningen fører snart til noen løse tråder de kan nøste opp, og spenningen stiger idet etterforskningen blir til et kappløp med klokka. Avdeling Q kommer på sporet av en brutal og hensynsløs gjerningsmann, med en plan verre enn noe mareritt! Her er spenning som driver leseren fra side til side, mens man holder pusten og lurer på om dette i det hele tatt kan gå bra!

"Fasandreperen" og "Flaskepost fra P" heter de to neste bøkene i serien. Her får Avdeling Q flere gamle saker å ta fatt i. Jeg garanterer spenning fra første til siste side!

Lån dem på biblioteket - les dem med lyset på...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar