fredag 8. april 2011


DRAPENE I BARKVIK


Mange av dere har hørt om Fillip Moberg i krimuka.Han er den 16 år gamle hovedpersonen i Ingvar Ambjørnsens bok, "Drapene i Barkvik." Fillip er en gutt som har hatt en vanskelig barndom. Han har vært kriminell, han ønsker ikke å bo hos noen av foreldrene, som er skilt, og han har droppet ut av videregående skole. Nå bor han hos onkelen, Ernst,som er ansatt i et halvsnusket blad,NK eller Nye Kriminaljournalen.Onkel Ernst skal til Barkvik,en småby på Sørlandet, for å dekke et drap.Politiet har allerede oppklart drapet og arrestert riktig mann, mener de.Fillip maser seg til å bli med som fotograf,og onkelen gir etter og lar ham få bli med.Snart er de på vei sørover i bobilen til onkelen. Mobilen ringer, og en oppskaket jente sier at politiet har arrestert feil mann.


I Barkvik treffer Fillip på flere ulike typer, noen spesielt røffe og en underlig dame. Raskt er Fillip dumpet midt inn i drapssaken og bidrar til å oppklare den.


Boka er til tider veeeeldig spennende, og ting skjer helt uventet. God bok for dere som liker krim og spenning!!


Den kriminelle uka på Katta er snart slutt. Anne og jeg takker for fine møter med dere i klassene og interessen for den kriminelle quizen. Til mandag er det klart hvem som har vunnet en krimbok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar